Professor d’investigació i fundador de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ, CSIC-UPV), Corma és el científic espanyol amb millor índex h, el sistema que avalua la qualitat científica tenint en compte el nombre de cites dels seus articles.

Avelino Corma, professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i fundador de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt del CSIC i la Universitat Politècnica de València (UPV), ha ingressat hui com a acadèmic d’honor a la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. Ho ha fet amb un discurs sobre la síntesi de materials per bioinspiració i les seues aplicacions.

Avelino Corma és el científic espanyol amb millor índex h, el sistema que avalua la qualitat científica tenint en compte el nombre de cites dels seus articles. És un expert reconegut internacionalment en catalitzadors sòlids àcids i bifuncionals aplicats al refinament del petroli, petroquímica i processos químics, especialment en la síntesi i aplicació de Zeolites. Ha publicat més de 1.400 articles en revistes internacionals, ha escrit tres llibres i nombroses revisions. És membre del comité d’edició de les revistes més importants en el camp de la catàlisi i autor de més de 200 patents d’invenció, de les quals més de vint han sigut aplicades industrialment.

En el seu excepcional currículum, entre els seus nombrosos reconeixements, s’inclouen el Premi de l’Amistat del Govern Xinés, el Premi Spiers Memorial de la Royal Society of Chemistry, el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica, la Gran Medalla de l’Acadèmia Francesa de Ciències, el Rhodia Pierre-Gilles de Gennes Prize for Science and Industry, l’Eni Award, el Royal Society of Chemistry Centenary Prize, l’A. V. Humbold Research Award, el G.A. Somorjai Award de la American Chemical Society, el Premi Nacional de Ciència i Tecnologia de Mèxic, la Medalla d’Or de la Reial Societat Espanyola de Química i Premi Heinz Heinemann de la International Association of Catalysis Societies.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Avelino Corma, professor d’investigació del CSIC a l’Institut de Tecnologia Química (ITQ, CSIC – Universitat de València), en el centre de la imatge, durant l’acte de nomenament com a nou acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de la Medicina de la Comunitat Valenciana.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea