Durant la seua visita ahir, Morant s’ha reunit amb l’equip de l’investigador Alberto Marina, qui ha obtingut una ajuda Synergy Grant, que concedeix el Consell Europeu d’Investigació (ERC, per les seues sigles en anglés) per a projectes d’investigació d’excel·lència.​​​​​​​

La ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant, va visitar ahir dijous 2 de novembre, l’Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC), on es va reunir amb l’equip de l’investigador Alberto Marina, qui ha obtingut una ajuda Synergy Grant, que concedeix el Consell Europeu d’Investigació (ERC, per les seues sigles en anglés) per a projectes d’investigació d’excel·lència.

Morant els ha traslladat el seu compromís per a fer del nostre país un millor lloc per a la ciència, que cuide millor dels ciutadans.

En concret, el projecte d’Alberto Marina, José Penadés (Imperial College of London) i Avigdor Eldar (Universitat de Tel Aviv) està dotat amb 8,5 milions d’euros per a 6 anys, dels quals 2,7 milions estan destinats a l’equip de Marina en l’IBV-CSIC.

El projecte investigarà la comunicació entre bacteriofags, els virus que ataquen bacteris, amb l’objectiu d’avançar en la cerca d’estratègies per a lluitar amb les resistències microbianes a antibiòtics.

Les ajudes Synergy Grant secunden xicotets grups d’investigadors principals perquè treballen junts i unisquen les seues competències i recursos amb la finalitat d’abordar problemes d’investigació ambiciosos.

IBV-CSIC

L’IBV-CSIC és un centre propi del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) situat a la ciutat de València, que aposta per la investigació biomèdica i cerca desenvolupar activitats que permeten connectar els coneixements biològics i estructurals bàsics amb els avanços mèdics i en el camp de la salut.

L’Institut està format per 24 unitats d’investigació dedicades a l’estudi de diversos aspectes fonamentals de la biologia, amb l’objectiu d’impulsar avanços mèdics i contribuir a la millora de la salut. L’estudi de les malalties s’aborda amb un enfocament multidisciplinari i complementari, mitjançant eines genètiques, moleculars, cel·lulars, models animals i bioinformàtiques.

 

 

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

La ministra de Ciència en funcions, Diana Morant, amb el grup d’investigació d’Alberto Marina al seu laboratori de l’IBV-CSIC. També van assistir el director del centre, Jerónimo Bravo, i el delegat del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea