L’acte va comptar amb l’actuació i interpretació musical dels actors Marisol Aznar i David Angulo

El jurat de l’onzena edició d’Inspiraciència, concurs de relats científics, ha concedit nou primers premis i onze premis finalistes dins de les categories adult i jove dels quatre idiomes (castellà, català, gallec i basc). També s’han atorgat dos premis del públic, concedits per votació popular a través de la web. A més, enguany, com a novetat, el jurat ha atorgat el premi “De ciencias y de letras”, que reconeix la implicació del professorat en el procés i elaboració dels relats presentats pel seu alumnat. En la seua XI edició, Inspiraciència torna a entregar els seus premis en una gala presencial en aquesta ocasió en el Palau de l’Aljaferia de Saragossa. L’acte també va ser emés via streaming.

Euskera

El primer premi en la categoria adult ha sigut pel relat Itsas zaldian trostaka, d’Oihane Garmendia Glaría, i en la categoria jove, el premi ha sigut per a Izaro Agirre Perez, pel relat Gutuna.

Galego

El primer premi en la categoria adult ha sigut pel relat Lúa Negra, de Francisco Javier Fernández Davila, i en la categoria jove, pel relat Os océanos teñen voz, de Diego Parada Burés.

Català

El primer premi en la categoria adult ha sigut pel relat La importància de l’ordre, de Carles Panadès i Guinart; i el primer premi en categoria jove ha sigut per a Daniel Robledillos Manota, pel relat titulat M.A.T.T., ment de metall.

Castellà

El primer premi en categoria adult ha sigut per a La vacuna, de José Gimeno Alcañiz; mentres que el primer premi en categoria jove ha sigut per a Hilos de esmeralda, de Ricardo Martínez Sastre.

Premi del públic

El premi del públic en categoria adult ha sigut per al relat Una reacción citoexagerada, de Javier Elizalde Razquin; i en categoria jove per a Inconsciencia, d’Hugo Braga Carmona.

Premi especial “De ciencias y de letras”

El premi va ser per a la professora Diana Foix Cabrerizo de l’IES Mare de Déu del Portal de Batea (Tarragona).

Entidats col·laboradores i organització d’Inspiraciència

El concurs d’Inspiraciència està impulsat per la Delegació del CSIC a Catalunya, amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Compta amb el suport de Cultura Científica del CSIC, les delegacions i instituts del CSIC a Andalusia i Extremadura, Aragó, Catalunya, Galícia, Illes Balears, Illes Canàries, Madrid, País Basc i Comunitat Valenciana.

El projecte Inspiraciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació i la col·laboració especial de nombroses entitats culturals i científiques: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; Escola d’Escriptors; Associació d’Escriptores e Escriptors en Lingua Galega; Editorial Galàxia; Efervesciencia; Euskal txea -Centre Cultural Barcelona; Elhuyar Fundazioa; Idazten. Idazle Eskola; Mètode- Revista de Difusió de la Investigació de la Universitat de València; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Investigació i Ciència; i Biblioteques de Barcelona.

Més informació:

https://delegacion.catalunya.csic.es/

 

Més informació sobre el concurs i els relats ganadors en:

https://inspiraciencia.es/es/

 

Fotografies:

https://saco.csic.es/index.php/s/DNJjY6wod6mnyAS

 

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea