Promoguda per Generalitat Valenciana a través de l‘Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Inndromeda reuneix la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), universitats, instituts tecnològics, associacions empresarials i centres d’investigació biosanitaris

El CSIC és el principal organisme públic d’investigació d’Espanya. Compta amb onze centres d’investigació en la Comunitat Valenciana que abasten diverses disciplines científiques amb un important pes en el sistema d’I+D+i valencià

L’Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), a través de la seua Delegació a la Comunitat Valenciana, ha entrat a formar part formalment en l’Aliança de Tecnologies Innovadores (Inndromeda). A l’assemblea general reunida dimarts passat 20 de juliol s’ha oficialitzat l’ingrés del primer organisme d’investigació d’Espanya a aquesta Aliança, nascuda en 2020 de l’impuls de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) de la Generalitat Valenciana per a ajudar les empreses a trobar les millors solucions tecnològiques que pot oferir el sistema d’I+D+i valencià. El CSIC compta amb 11 centres d’investigació en la Comunitat Valenciana, que tenen un pes del 12 per cent en la producció científica de l’organisme.

L’aliança Inndromeda és una associació sense ànim de lucre que suposa un important esforç de col·laboració público-privada en el qual la comunitat empresarial, les universitats, els centres tecnològics i d’investigació i les Administracions Públiques sumen forces per a impulsar el desenvolupament i la implementació de les tecnologies habilitadores en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana. És la primera vegada que els agents de la I+D+i valenciana s’uneixen en una aliança d’aquest tipus.

Gràcies a aquesta aliança público-privada es posarà a la disposició de les empreses i del sector públic de la Comunitat una xarxa especialitzada d’infraestructures i espais demostratius i experimentals d’última generació en els quals podran valorar l’impacte real d’aquestes tecnologies en els seus productes, processos i organitzacions, així com executar projectes pilot i assajos de manera prèvia a la seua adaptació i adquisició. D’aquesta manera es dóna accés a centres capdavanters aglutinadors de coneixement, infraestructures i recursos humans en tecnologies habilitadores com a robòtica, nanotecnologia, biotecnologia o intel·ligència artificial, de manera col·laborativa i coordinada.

Per al delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster, “el CSIC és un agent actiu en la innovació de la Comunitat Valenciana. Com a institució estem molt motivats amb el projecte Inndromeda, on volem ser part útil i operativa de l’Aliança”.

Per al president d’Inndromeda i de la REDIT, Fernando Saludes, “l’Aliança suposa una aposta estratègica de tots els agents de referència del Sistema d’Innovació i Empresarial Valencià. Una aliança entorn de les tecnologies habilitadores la missió de les quals és garantir i accelerar l’assimilació d’aquestes tecnologies per part del teixit empresarial. Es tracta d’una iniciativa única en l’àmbit nacional i europeu, on la participació del CSIC a través dels seus centres d’investigació de la Comunitat Valenciana suposa un valor clarament diferencial, en posar a la disposició de l’aliança tot l’ecosistema d’excel·lència en generació de coneixement d’una institució de referència a nivell internacional en l’àmbit de la I+D”.

Segons Laura Olcina, secretària i comissionada tecnològica d’Inndromeda i directora gerent d’ITI, “comptar amb el suport d’un organisme públic d’Investigació a nivell estatal, com és el cas del CSIC i que compta amb 11 centres d’investigació a la Comunitat Valenciana, és una satisfacció plena, ja que en aquest cas la suma, multiplica”. Afig Olcina, “la incorporació del CSIC converteix a Inndromeda en el màxim exponent de col·laboració entre ciència, tecnologia i empresa. Un punt de trobada en el qual els agents intercanvien i comparteixen coneixement, amb l’objectiu d’oferir i acostar a les empreses de la Comunitat Valenciana les tecnologies habilitadores”.

Per part seua, Andrés García Reche, vicepresident executiu de l’AVI, considera que “amb la incorporació del CSIC a Inndromeda com a soci de ple dret, l’Aliança compta ja, al costat de les empreses representades per la CEV, amb tots els grans productors de coneixement relacionats amb les tecnologies habilitadores. Els onze centres d’investigació que el CSIC té en la Comunitat Valenciana contribuiran decisivament a incrementar l’oferta de serveis i demostradors de què disposa l’Aliança, la missió fonamental de la qual consisteix a garantir que totes aquestes tecnologies s’incorporen a les empreses de manera eficaç, ordenada i sistèmica, evitant sobrecostos que per a aquestes puguen realitzar la transició al nou model competitiu”.

Participants en l’Aliança Inndromeda

L’estiu passat es va produir la signatura d’una declaració d’intencions per a la creació de l’Aliança de Tecnologies Innovadores (Inndromeda) al Palau de la Generalitat, amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, en qualitat de president de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), i de la presidenta del CSIC, Rosa Menéndez, entre altres representants institucionals.

A més del CSIC, a través de la seua Delegació a la Comunitat Valenciana, Inndromeda està formada per la Universitat de València; Universitat Politècnica de València; Universitat d’Alacant; Universitat Jaume I; Universitat Miguel Hernández; Universitat Cardenal Herrera (CEU); Universitat Catòlica de València; Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO); Fundació Hospital General Universitari de València; l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe; Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV); la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT); Institut Tecnològic de la Informació i les Comunicacions (ITI); Institut de Biomecànica de València (IBV); Institut Tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME); Institut Tecnològic de l’Energia (ITE); Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE); Institut Tecnològic de Ceràmica (ITC); Institut Tecnològic del Calçat i Connexes (INESCOP); Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil (AITEX); Institut Tecnològic de l’Alimentació (AINIA); Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS); Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU); Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL); Agrupació Empresarial per a la Innovació dels Processos Productius del Metall i Afins (VALMETAL).

A més, són col·laboradors l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE); l’Associació Valenciana de Start Ups; la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID); i el Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de la Comunitat Valenciana (COIICV).

Més informació: https://www.inndromeda.es

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Primera Assemblea General d’Inndromeda que va tindre lloc el 19 d’octubre de 2020 a la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea