Expociencia, la jornada de portes obertes al Parc Científic de la Universitat de València, se celebra del 18 al 22 d’octubre en format virtual per segon any consecutiu. El CSIC participa des dels seus començaments en aquest esdeveniment divulgatiu, que arriba a la seua tretzena edició.

Dirigides de nou a estudiants i professorat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, les jornades contemplen temes d’actualitat relacionats amb la ciència, la tècnica i la innovació. Més de 3.500 estudiants i 130 centres educatius s’han inscrit ja a les jornades.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, el delegat del CSIC en la Comunitat Valenciana, Juan Fuster, i el Director General de Ciència i Investigació de la Generalitat Valenciana, Ángel Carbonell, inauguren dilluns que ve Expociencia 2021, unes jornades que, a quatre dies de l’inici de la seua XIII edició, compten ja amb 130 centres valencians i més de 3.500 estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius inscrits.

El paper de la biotecnologia en la ciència, la importància del microbioma en la salut, la tecnologia que hi ha darrere d’unes maduixes de qualitat, medicina regenerativa per a la reparació neuronal, materials moleculars revolucionaris, seguretat alimentària, observació de l’espai o l’inquietant món de les dades són temes que abordarà e-XPOCIÈNCIA 2021 al llarg de cinc dies.

 El programa agrupa especialistes en les diferents matèries i consta de huit xarrades divulgatives de 45-50 minuts obertes al debat en línia, a més d’una taula redona sobre iniciatives científiques orientades a l’educació secundària –organitzada per la Fira-Concurs Experimenta– i la presentació dels projectes Natura. Les jornades es tancaran amb una nova edició de la sessió de teatre ‘La Química és pur Teatre, el Teatre és pura Química’, representada per la companyia Teatre Químic, un projecte de llarga trajectòria creat per la Facultat de Química, que s’adapta cada temporada als temps i al progrés de la ciència.

Tant les xarrades com la resta d’activitats s’emetran en directe pel canal Youtube del Parc Científic, en les dates i horaris establits en el programa, i estaran obertes via xat a les preguntes i comentaris dels participants.
A diferència de la passada edició, íntegrament virtual, e-XPOCIENCIA 2021 comptarà enguany amb una representació presencial de públic, conforme als protocols COVID establits per a l’ocasió.

Es pot accedir a tota la informació en www.expociencia.org

Laboratorio CSIC Valencia coronavirus
Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea