El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) participa un any més en aquesta iniciativa a través de diversos centres d’investigació i de l’editorial CSIC

Expociència, la festa de la ciència, la tecnologia i la innovació de la Universitat de València, recupera el seu format tradicional i celebra la seua XIV edició amb un programa que abasta un centenar d’activitats lúdiques i divulgatives per a tots els públics. El joc, l’aprenentatge i la diversió estan assegurats. La cita serà dissabte 28 de maig, de 10 a 14 hores, al Parc Científic de la institució acadèmica.

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic (PCUV) de la Universitat de València, un ecosistema d’Innovació situat al Campus de Burjassot-Paterna i un lloc on personal científic i empreses treballen per a fer efectiva la transferència del coneixement al sector productiu i a la societat.

Organitzada pel Parc Científic, Expociència rep cada any la visita de milers de ciutadans i compta amb la col·laboració de la mateixa Universitat de València i del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que participa a través de diversos dels seus centres: Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA-CSIC); Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSIC-UV); Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC-UV); Institut de Tecnologia Química (ITQ, CSIC-UPV); i Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP, CSIC-UPV). Expociència compta també amb el suport de la Generalitat Valenciana.

Com cada any, el Parc organitza aquesta festa de la ciència, la tecnologia i la innovació, amb la finalitat de mostrar al públic la seua activitat investigadora. I el fa a manera de joc al llarg de tot el matí de dissabte.

Enguany, l’organització ha preparat més de cent propostes lúdiques i divulgatives. A més de les activitats que els instituts d’investigació del PCUV i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) ofereixen cada any, la festa compta amb la participació de les empreses del Parc, de diferents centres, departaments i entitats de la Universitat de València (Clíniques de la Universitat-Fundació Lluís Alcanyís, Museu d’Història Natural, entre altres), de la Fira Experimenta, dels projectes Natura, de diferents associacions i ONGs, la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Universitat Politècnica de València i l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, entre altres.

Tallers de física, química, astronomia, biologia, robòtica i més, oferiran al visitant la possibilitat de submergir-se en el vessant més lúdic de la ciència i la tecnologia, dibuixant amb microorganismes, cuinant al mateix Àrtic, observant l’Univers des de les profunditats de la mar, construint amb LEGO el mateix detector de partícules, observant les cèl·lules, detectant la radioactivitat ambiental, ajudant a descontaminar el planeta amb esponges o unflant globus amb l’ajuda dels llevats. No faltarà el clàssic Blandiblú, ni tampoc el viatge simulat en ala delta per terres valencianes. Es podrà descobrir el poder de la llum, salvar a les abelles, descobrir els secrets de les plantes, llançar coets o ser paleontòleg per un dia.

Els visitants podran compartir experiències amb grans científics, com els qui treballen a l’Agència Espacial Europea o al Gran Accelerador de Partícules del CERN; o amb els qui es dediquen a la conservació de la biodiversitat, l’eficiència energètica i el medi ambient. Perquè molts d’ells treballen al Parc Científic i estaran en Expociència a l’abast de tot el món.

L’organització recomana l’ús del transport públic.

 

Més informació: www.expociencia.org

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea