Exposició «Arte Rupestre en el Arco Mediterráneo: 20.º aniversario de la Declaración de Patrimonio Mundial del Arte Rupestre»

El CSIC celebra el 20è. aniversari de la inclusió de l´art rupestre de l´arc mediterrani de la península ibèrica en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Part d´aquest patrimoni històric està conservat en el Museo Nacional de Ciencias Naturales (CSIC), a través d´una col.lecció de calcs i làmines que reflecteix l´activitat duta a terme per la Comissió de Recerques Paleontològiques i Prehistòriques (CIPP) des de 1912 fins a 1936. Alguns dels calcs originals d´aquesta col.lecció, constituïda per varis milers d´exemplars, es mostren al públic per primera vegada a través d´una exposició caracteritzada per l´expressió estètica i el testimoniatge històric de les primeres manifestacions d´art de la humanitat, alguna de les obres de la qual es troben avui dia desaparegudes del seu ambient natural.

Com a complement de l´exposició, durant els mesos de setembre i octubre de 2018 s´ha organitzat un cicle de conferències en la Casa de la Ciència, a càrrec dels majors experts nacionals en art rupestre de l´arc mediterrani. Podeu informar-vos de les conferències programades mitjançant el següent enllaç: cicle de conferències.

L´exposició romandrà oberta al públic fins el dissabte 5 de gener de 2019.
HORARI DE VISITA: de dimarts a divendres, de 12 a 14 i de 17 a 14h, i dissabtes, de 10 a 14h.
VISITES GUIADES: poden concertar-se a través del correu electrònic casadelacienciavalencia@dicv.csic.es.
CATÀLEG: «El arte rupestre del arco mediterráneo. El patrimonio histórico del Consejo Superior de Investigaciones Científicas» (Begoña Sánchez Chillón).
GUIA DE RECURSOS D´INFORMACIÓ CIENTÍFICA: «Arte prehistórico levantino».

 

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea