La Delegació del CSIC en la Comunitat Valenciana – Casa de la Ciència del CSIC a València ha organitzat l’exposició itinerant Alexander von Humboldt: En la naturaleza todo está conectado, una mostra que destaca les aportacions científiques del prestigiós naturalista alemany, figura clau en la Il·lustració científica. L’exhibició se centra en la seua relació amb Espanya, que va visitar a la fi del segle XVIII com a part del seu viatge a Amèrica, en particular en el seu recorregut per Sagunt i València on va realitzar el primer perfil topogràfic d’aquestes terres.

Produïda per: Museu de Ciències Naturals (Ajuntament de València).

Col·labora: Fundació Banc Sabadell.

Resum: L’exposició es va organitzar en 2019 pel Museu de Ciències Naturals de l’Ajuntament de València per a celebrar el 250 aniversari del naixement del naturalista alemany. Ara, la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana – Casa de la Ciència organitza la itinerància de la mostra, amb l’objectiu d’acostar la figura de Humboldt a tota la societat valenciana, i en particular als municipis de la Comunitat Valenciana.

Taula redona i presentació de l’exposició (València): L’acte va tindre lloc el divendres 21 de gener a la Sala de Conferències de la Casa de la Ciència del CSIC a València i va incloure la conferencia Ciencia y aventura en el viaje por España y América de Alexander von Humboldt, a càrrec del professor d’investigació del CSIC a l’Institut d’Història Miguel Ángel Puig Samper, així com una taula redona.

Taula redona i presentació de l’exposició (Alcoi): L’acte va tindre lloc el divendres 28 de gener a la Sala Multiusos del Campus d’Alcoi de la UPV i va incloure una conferència sobre la figura de Humboldt, a càrrec de Margarita Belinchón, comissària de la mostra. Tot seguit es va celebrar una taula redona.

Itinerància: La mostra viatjarà per diversos municipis de la Comunitat Valenciana en 2022. Serà al campus d’Alcoi de la UPV (sala multiusos, Edifici Carbonell), des del divendres 28 de gener fins al pròxim 7 d’abril. Posteriorment, viatjarà a Ontinyent, a la Casa de la Cultura de l’Ajuntament de la localitat, on es podrà visitar fins a finals del mes de maig.

Torna a veure l’acte de presentació del divendres 21 de gener en el nostre canal de YouTube:

 

Descàrregues:

Cartell presentació de l’exposició
Cartell exposició Alcoi

 

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea