Germán Rodrigo és investigador del CSIC en l’Institut de Física Corpuscular, centre mixt del CSIC i la Universitat de València

L’Agència Executiva del Consell Europeu d’Investigació té per objecte l’avaluació, selecció i seguiment dels projectes d’investigació més prestigiosos de la Unió Europea

L’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Germán Rodrigo, que treballa en l’Institut de Física Corpuscular, centre mixt del CSIC i la Universitat de València, ha sigut nomenat per la Comissió Europea expert nacional en l’àrea de Ciències Físiques i Matemàtiques en l’Agència Executiva del Consell Europeu d’Investigació (ERCEA, per les seues sigles en anglés).

La ERCEA és l’agència europea responsable de l’avaluació, selecció i seguiment dels projectes d’investigació més prestigiosos de la Unió Europea, aquells que anualment concedeix el Consell Europeu d’Investigació (ERC) en les modalitats de Starting, Consolidator, Advanced i Synergy Grants. Aquests projectes tenen una duració mitjana de cinc anys i una quantia d’al voltant de 1,5 milions d’euros en la modalitat Starting, per a investigadors amb menys de 7 anys d’experiència des del doctorat, i de fins a 10 milions d’euros en la modalitat Synergy, per a consorcis de fins a 4 investigadors principals. Aquests projectes permeten a investigadors europeus posar en marxa investigacions de frontera i noves idees d’alt risc en tots els àmbits científics, sent l’excel·lència el principal criteri de selecció.

Germán Rodrigo ha col·laborat amb anterioritat de forma continuada amb l’Agència Executiva d’Investigació (REA), l’agència de la Comissió Europea encarregada de l’altre programa estrela de la Unió Europea, les accions Marie Skłodowska-Curie, que inclouen projectes postdoctorals individuals, xarxes de formació predoctoral i xarxes d’intercanvi internacional. Ha sigut coordinador de la xarxa europea LHCPHENONET, la formació d’excel·lència de 42 joves investigadors de 21 nacionalitats que van contribuir a l’esforç global necessari per al descobriment i estudi de les propietats del bosó de Higgs en el Gran Colisionador d’Hadrons (LHC) del CERN. Des de 2017 dirigeix l’Acció COST PARTICLEFACE, dissenyada per a afrontar els reptes actuals del LHC i que involucra a més de 250 investigadors de 31 països. També ha participat recentment en el programa d’intercanvi del Panell per al Futur de la Ciència i la Tecnologia del Parlament Europeu.

La figura d’expert nacional té una duració inicial de dos anys i permet a empleats públics espanyols treballar temporalment en les institucions i agències de la Unió Europea que busquen persones amb coneixements i experiència professional d’alt nivell per a complementar les seues capacitats. Així mateix, per a l’Administració espanyola resulta de gran interés la presència d’espanyols en les institucions europees, ja que possibilita un flux d’informació de gran valor i un millor coneixement d’aquestes.

Germán Rodrigo valora el seu nomenament com “un gran repte personal i professional que em permetrà conéixer de primera mà el funcionament de la major agència europea de finançament de projectes d’avantguarda, aportar la meua visió com a investigador en la implementació de polítiques científiques i contrastar la meua experiència en processos d’avaluació en altres agències europees i nacionals”.

Font: Institut de Física Corpuscular

Germán Rodrigo, investigador del IFIC (CSIC-UV)

Germán Rodrigo, investigador del CSIC en l’IFIC (CSIC-UV), nomenat expert nacional en l’ERCEA. Crédit: IFIC (CSIC-UV).

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea