García ha estat distingit amb el Premi Nacional d’Investigació 2021 “Enrique Moles” en l’àrea de Ciència i Tecnologia Químiques

Hermenegildo García Gómez, investigador de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Politècnica de València (UPV), ha estat distingit amb el Premi Nacional d’Investigació 2021 “Enrique Moles” en l’àrea de Ciència i Tecnologia Químiques. El jurat ha destacat l’extraordinari impacte de la seua investigació en les Ciències Químiques, en particular en l’àmbit de la fotocatálisi, reactivitat catalítica i fotocatalítica del grafé i altres materials basats en carboni.

Hermenegildo García exerceix la seua labor investigadora i docent en el Departament de Química de la UPV i en l’Institut de Tecnologia Química. A l’ITQ dirigeix un grup d’investigació de caràcter multidisciplinari que ha aconseguit importants resultats en la conversió de l’energia solar en hidrogen verd i combustibles solars mitjançant el desenvolupament de fotocatalitzadors, alguns d’ells basats en grafens.

El seu grup de treball va encunyar el terme ‘carbocatàlisi’, que utilitza el grafé i els seus derivats, a partir de deixalles agrícoles, com a catalitzadors heterogenis en diferents processos químics de transformació del CO₂ en metanol i relacionats amb l’emmagatzematge d’energia elèctrica en supercondensadors.

Aquest guardó se suma a altres prestigiosos reconeixements rebuts pel catedràtic de la UPV, entre els quals es troba el Premi Jaume I de Noves Tecnologia 2016, el doctorat honoris causa per la Universitat de Bucarest i el premi RSEQ-Janssen Cilag de Química Orgànica per la Reial Societat Espanyola de Química.

“Estic molt agraït per aquest premi que, sens dubte, és fruit del treball realitzat amb la resta d’investigadors de l’equip de l’ITQ, mereixedors igualment del reconeixement. També vull destacar la importància en la meua trajectòria dels fundadors de l’Institut de Tecnologia Química, els professors Avelino Corma, Jaime Primo, Miguel Ángel Miranda i Vicente Fornés, a més de la professora Mercedes Álvaro, que ha estat amb mi durant tota la meua carrera”, ha assenyalat Hermenegildo García.

 

Més informació:

El Ministerio de Ciencia e Innovación otorga las diez modalidades de los Premios Nacionales de Investigación 2021

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Hermenegildo García Gómez. Crèdits: UPV.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea