És el tercer curs de la UIMP que se celebra a la Casa de la Ciència del CSIC a València. Al novembre del passat any, va tindre lloc el curs Democracias frágiles. I, el mes d’abril passat, es va celebrar el seminari  Igualdad interseccional: debate de ideas para su aplicación en las políticas públicas

La Delegació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Vamos a contar mentiras… periodismo, democracia y desinformación… Organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), el curs reuneix experts nacionals i internacionals per a parlar sobre notícies falses i manipulació de l’opinió pública, mitjançant l’ús de mitjans digitals. A causa de les restriccions imposades per la crisi sanitària de la COVID-19, l’aforament del seminari és reduït.

El curs, que té lloc des de hui fins dijous que ve, presenta com a objectius establir l’origen de la notícia falsa i el rumor intencionat, establir el vincle entre publicitat, propaganda i falsedat informativa, així com analitzar l’impacte de la desinformació sobre el periodisme i sobre la democràcia.

És el tercer curs de la UIMP que se celebra a la Casa de la Ciència del CSIC a València. Al novembre del passat any, va tindre lloc el curs Democracias frágiles, al qual es van reunir, de manera virtual, experts internacionals en ciència política i mitjans de comunicació. I, el mes d’abril passat, es va celebrar el seminari Igualdad interseccional: debate de ideas para su aplicación en las políticas públicas. Aquests cursos són una mostra de la bona relació entre les dues institucions, en benefici del coneixement i d’una millor comunicació social i política.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Moment del curs “Vamos a contar mentiras” de la UIMP.

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea