El cicle se celebrarà amb públic presencial, tenint en compte les restriccions sanitàries que estiguen vigents a cada moment, i a més es podrà seguir a través del canal de YouTube de la Casa de la Ciència

La Casa de la Ciència del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a València, Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana, ha preparat per als mesos d’octubre i novembre el cicle de conferències Un paseo por las matemáticas. El cicle, que tindrà lloc els dijous a les 19 hores, estarà obert al públic, tenint en compte les restriccions sanitàries vigents a cada moment. A més, es podrà seguir via streaming en el canal de YouTube de la Casa de la Ciència.

El cicle comença aquest pròxim dijous, 7 d’octubre, amb la conferència ¿Para qué sirven las matemáticas?, que serà impartida per Manuel de León, professor d’investigació del CSIC a l’Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT, CSIC – Universitat Autònoma de Madrid – Universitat Carles III de Madrid – Universitat Complutense de Madrid).

El següent dijous, 14 d’octubre, se celebrarà la conferencia Paradojas matemáticas, que serà a càrrec de Marta Macho-Stadler, professora de Matemàtiques a la Facultat de Ciència i Tecnologia de la Universitat del País Basc.

El dijous 21 d’octubre, tindrà lloc la xarrada titulada Ciegos ante el azar, que serà impartida per Jesús Sanz Serna, matemàtic i catedràtic de la Universitat Carles III de Madrid.

Ja al mes de novembre, el dijous 11, Olga Gil Medrano, catedràtica de Geometria i Topologia a la Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València, abordarà el vessant més artístic de la matèria en la conferència titulada Matemáticas y arte.

El següent dijous, el 18 de novembre, se celebrarà la conferencia Modelos matemáticos de epidemias, que serà a càrrec de Juan José Nieto Roig, matemàtic i catedràtic d’Anàlisi Matemàtica a la Universitat de Santiago de Compostel·la.

L’última sessió del cicle tindrà lloc el dijous 25 de novembre i porta per títol Las matemáticas de la ciberseguridad. La conferència serà impartida per Vanesa Daza, professora de la Universitat Pompeu Fabra.

 

Més informació: Cicle de conferències

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Façana de la Casa de la Ciència del CSIC a València.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea