El Premi Syva va ser creat en 1997 com a fruit d’un conveni entre la Universitat de Lleó (ULE) i els Laboratoris SYVA, amb la finalitat d’incentivar la formació científica dels estudiants universitaris en el referit àmbit de coneixement

La investigadora María Amparo Picard Sánchez, que ha realitzat la seua tesi doctoral a l’Institut d’Aqüicultura Torre de la Sal (IATS), centre d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), va rebre el passat 26 d’abril, en la Universitat de Lleó, el Premi Syva 2022 a la millor tesi doctoral realitzada i defensada a Espanya, Portugal i Mèxic, en l’àmbit de la sanitat animal.

El treball, que va obtindre la qualificació d’excel·lent cum laude i menció internacional per la Universitat Politècnica de València, s’ha emmarcat en el projecte europeu ParaFishControl i porta per títol Control de las enfermedades parasitarias entéricas de la dorada de piscifactoría: nuevos conocimientos sobre las infecciones por Enteromyxum leei (Myxozoa) y Enterospora nucleophila (Microsporidia). Ha estat dirigit per Ariadna Sitjà-Bobadilla, líder del grup de Patologia de Peixos del Departament de Biologia, Cultiu i Patologia d’Espècies Marines de l’IATS, així com per María Carla Piazzon, investigadora Ramón y Cajal, i per Oswaldo Palenzuela, científic titular, tots dos adscrits al mateix grup de l’IATS.

Premis Syva

El Premi Internacional de Laboratoris Syva S.A.U. va ser creat en 1997 com a fruit d’un conveni establit per la Universitat de Lleó (ULE) i els Laboratoris SYVA, amb la finalitat d’incentivar la formació científica dels estudiants universitaris en el referit àmbit de coneixement. Es tracta d’un guardó que està dotat amb 15.000 euros.

El premi és únic en el seu gènere, tant per la seua quantia econòmica com pel prestigi que ha guanyat gràcies a l’excel·lent qualitat de les tesis doctorals premiades en les anteriors edicions, i el nivell d’exigència aportat pels components dels tribunals qualificadors. A més, des de la seua setena convocatòria (any 2004), l’àmbit del premi es va fer extensiu a Portugal i Mèxic, països en els quals Laboratoris SYVA va establir les seues primeres empreses filials.

 

Descàrrega: Tesi doctoral.

Més informació: Enllaç.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Moment de l’acte de lliurament del premi. D’esquerra a dreta: César Carnicer, director general de Laboratoris Syva S.A.U.; Luisa de Dalt, secretària del Tribunal del Premi Syva d’I+D Immunològics; Ariadna Sitjà-Bobadilla, directora del grup de Patologia de Peixos del Departament de Biologia, Cultiu i Patologia d’Espècies Marines de l’IATS; Amparo Picard, guanyadora del Premi Syva 2022; Ana Carvajal, catedràtica de Sanitat Animal a la Universitat de Lleó, i Azucena Mora, Premi Syva 2003. CRÈDITS: Laboratoris Syva S.A.U.

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea