Aquests reconeixements busquen incentivar l’esperit investigador, reconéixer econòmicament l’esforç i treball del personal científic i servir d’estímul perquè continuen avant amb la seua tasca

David Talens, científic de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA), centre d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), va recollir divendres passat el premi per a joves investigadors de la Ribera en la XVIII edició del Premi Cientificotècnic «Ciutat d’Algemesí», en un acte que va tindre lloc al saló de plens de l’Ajuntament de la citada localitat. El premi està dotat amb 1.500 euros i reconeix la contribució de l’investigador amb el seu treball Pescant xilaneses extremòfiles, de l’ordinador a la bancada del laboratori.

Daniel Tordera Salvador, químic especialitzat en sistemes orgànics de la Universitat de València, va recollir el primer premi de l’edició d’aquest any dotat amb 5.000 euros, pel seu estudi titulat Escáner óptico biométrico de grande superficie basado en materiales orgánicos.

El jurat va decidir deixar desert el Premi per a jove investigador/a iniciàtic/a menor de 26 anys i augmentar a set els accèssits amb una dotació de 500 euros per a Sergio Gonell Gómez, Sandra Fernández Fernández, Hermenegildo García Baldoví, Isabel Abandes Lázaro, Anna Adam Artigues, Laura Francés Soriano i Anna Aguilar Colomer.

El jurat encarregat d’avaluar els treballe va estar compost per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano; el regidor de Cultura, Pere Blanco; la regidora de Joventut, Palma Egido, i per professorat universitari i investigador de prestigi: José Pío Beltrán Porter, professor d’investigació ad honorem de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP, CSIC – UPV); José Vicente Castell Ripoll, cap de la Unitat Mixta d’Investigació (Universitat de València – ISS – La Fe); Ramón Martínez Máñez, catedràtic de Química de la UPV; Rafael Sirera Pérez, catedràtic de Biotecnologia de la UPV; Rosa M. Cibrián Ortiz de Anda, catedràtica de Fisiologia de la UV; Salud Botella Grau, professora de Biotecnologia de la UPV, i Jaume Segura García, professor d’Informàtica de la UV, com a secretari del jurat.

Els Premis Cientificotècnics «Ciutat d’Algemesí» tenen com a objectiu principal incentivar l’esperit investigador, reconéixer econòmicament l’esforç i treball del personal científic i servir d’estímul perquè continuen avant amb la seua tasca.

Sobre David Talens

David Talens-Perales és llicenciat en Biologia per la Universitat de València, on també va cursar el Màster d’Aproximacions Moleculars a les Ciències de la Salut. En la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir va obtindre el Màster d’Educació Secundària. Durant els estudis de doctorat en Biotecnologia de la Universitat de València va realitzar una estada en la Universitat de Tubinga (Alemanya) per a formar-se en bioinformàtica. Actualment, continua la investigació derivada de la seua tesi doctoral al laboratori d’Estructura i Funció d’Enzimes a l’IATA, a càrrec de Julio Polaina, investigador del CSIC a l’institut.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Moment del lliurament del Premi Cientificotècnic per a joves investigadors Ciutat d’Algemesí a David Talens, investigador de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA, CSIC).

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea