Proyecto Meitner, la iniciativa de divulgació sobre ciència i gènere de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSICUV) que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la TecnologiaMinisteri de Ciència i Innovació, durà a terme dues de les seues principals activitats aquesta setmana: les Jornadas de Ciencia y Género i la representació de l’obra teatral que porta a escena la vida de Lise Meitner, pionera de la física nuclear oblidada pel comité del Premi Nobel.

Jornadas de Ciencia y Género de Proyecto Meitner

Les Jornadas de Ciencia y Género de Proyecto Meitner, coordinades juntament amb CEFIRE, s’encetaran dimarts 28 de febrer a les 17h i finalitzaran dijous 2 de març. Les sessions del 28 de febrer i 1 de març se celebraran en modalitat virtual, a diferència de la jornada del dia 2 que serà en format presencial, encara que s’oferirà la seua retransmissió.

Aquestes jornades tenen com a objectiu posar en valor el treball de dones els noms de les quals han estat oblidats pel gran públic en favor dels dels seus mentors, germans o esposos. També s’analitzaran les estratègies actuals empleades en ensenyament, investigació i divulgació científica per a integrar la perspectiva de gènere en ciència i tecnologia i despertar l’interés per les carreres cientificotècniques en xiquetes i joves. Ademés, enguany s’ofereix una activitat en la qual es donaran a conéixer projectes divulgatius inclusius, concretament dirigits a persones invidents. Les inscripcions es tancaran el 27 a les 11:30h. Tota la informació, programa i inscripció disponible ací.

Obra de teatre Proyecto Meitner

Al seu torn, el projecte torna a portar als escenaris l’obra de teatre Proyecto Meitner, produïda per la companyia de teatre CRIT i basada en l’obra Remembering Miss Meitner del dramaturg i catedràtic d’Història de la Ciència Robert Marc Friedman, que ha sigut traduïda a diversos idiomes i s’ha representat en teatres de tot el món. L’obra recupera el llegat de Meitner, pionera de la fissió nuclear, a través de la complexa trama que va protagonitzar amb el seu gran amic Otto Hahn i el seu col·lega Manne Siegbahn.

Les funcions dirigides a públic general es donaran els pròxims dies 3 i 4 de març a les 20 hores en el teatre L’Agrícola d’Alboraia. La sessió del dia 3 estarà adaptada per a persones amb discapacitat visual. Després de cada funció, tindrà lloc un col·loqui amb personal de l’equip tant artístic com científic per a dialogar amb el públic. L’entrada és gratuïta i es pot obtindre des del següent enllaç.

Jornada de presentació del projecte a Alboraia

Per a contextualitzar l’obra de teatre i la necessitat de recordar la figura de Lise Meitner, l’equip de l’IFIC va presentar la seua iniciativa divulgativa Proyecto Meitner. Recordando a Lise Meitner aquest dissabte 25 de febrer a la Casa de la Cultura d’Alboraia, en la franja horària de 11:30h-13:30h.

A través de panells informatius i activitats lúdiques per a totes les edats, els membres de l’equip donaran a conéixer els objectius i accions principals del projecte en una jornada organitzada al costat de l’Ajuntament d’Alboraia i la seua Unitat d’Igualtat.

Més informació del projecte i totes les seues activitats:

https://recordandoalise.es

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS
Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea