Del Pino assumeix el repte d’actuar en tres àmbits: millora de les condicions laborals, menys càrregues burocràtiques i administratives i actualitzar les estructures organitzatives i de governança

El Consell de Ministres va nomenar el dimarts 21 de juny a Eloísa del Pino Matute nova presidenta de l’Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). El CSIC, que està adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació a través de la Secretaria General d’Investigació, és la major institució pública d’Espanya dedicada a la investigació científica i tècnica i una de les més destacades de l’Espai Europeu d’Investigació. Del Pino relleva així a la química Rosa Menéndez, que ha estat quasi cinc anys al capdavant de l’organisme.

Del Pino, que és investigadora del CSIC i fins ara ocupava el càrrec de subdirectora d’Anàlisi Institucional a l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), assumeix el repte per a actuar en tres àmbits: millora de les condicions laborals, menys càrregues burocràtiques i administratives i actualitzar les estructures organitzatives i de governança.

L’objectiu del seu nomenament és reforçar el paper del Consell com un instrument eficaç de política científica i escometre les reformes necessàries de manera immediata per a enfortir el sistema públic de ciència.

Eloísa del Pino és doctora en Ciència Política per la Universitat Complutense de Madrid i llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques. Va ser directora del Gabinet de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social (2018-20) i va dirigir l’Observatori de Qualitat dels Serveis en l’Agència d’Avaluació de Polítiques i Qualitat dels Serveis (AEVAL, Ministeri de Política Territorial, 2009-11).

Va ser professora de Ciència Política i de l’Administració a la URJC i a la UAM. Durant la seua carrera acadèmica ha sigut investigadora visitant a l’IEP-Bordeus i a les Universitats de Kent, Ottawa i a la Universitat d’Oxford durant el curs 2016-17. La seua investigació ha girat entorn de les polítiques públiques i la seua avaluació, els determinants polítics de la reforma de les polítiques socials i l’Estat de Benestar; les actituds ciutadanes cap a l’estat i les polítiques públiques i l’administració i gestió pública.

Font: CSIC Comunicació.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

La investigadora Eloísa del Pino, nova presidenta del CSIC. / CSIC Comunicació.

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea