Cada any l’Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) a través del comité Nuclear Medical and Imaging Sciences Technical Committee (NMISTC), un dels organismes responsables de la imatge mèdica, atorga diversos premis de gran reputació en l’àmbit de la física mèdica. En aquesta edició, Fernando Hueso González, investigador CDEIGENT de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSICUV) ha rebut el premi Bruce H Hasegawa Young Investigator Medical Imaging Science Award 2022.

El treball de Fernando Hueso se centra principalment en la millora de la precisió amb la qual s’administren els tractaments de càncer amb protonteràpia. Gràcies al desenvolupament de detectors de radiació amb alta resolució, és possible verificar en temps real i precisió mil·limètrica que el feix de protons està apuntant al lloc correcte (el tumor), evitant així danys col·laterals en teixits sans circumdants. Unes altres de les seues línies d’investigació és l’optimització de la dosimetria en braquiteràpia i la prevenció de col·lisions entre la màquina i el pacient en radioteràpia.

El Consell del NMISTC està a càrrec de la gestió i promoció de les activitats útils per als seus membres. Una de les seues accions consisteix a convidar als membres del comité al fet que proposen persones per als Premis NMISTC. En aquest cas, Magdalena Rafecas López, antiga professora de la UV i investigadora de l’IFIC, i actualment investigadora de l’Institute of Medical Engineering of The University of Lübeck i membre del comité IEEE Transactions on Radiation and Plasma Medical Sciences, va presentar la nominació de Fernando Hueso.

Aquests premis es convoquen anualment i els candidats són jutjats en funció de la seua contribució a la ciència de la imatge mèdica, demostrada pel mèrit tècnic i la creativitat de la seua investigació. Es dona prioritat als nominats la investigació dels quals haja estat publicada en revistes revisades per parells, especialment si el nominat és el primer autor. El premi consisteix en 1500 euros i una placa de la qual es va fer lliurament durant el “2022 IEEE Nuclear Science Symposium, Medical Imaging Conference”.

“És un honor rebre aquest premi com a jove investigador per la meua trajectòria en imatge mèdica. Suposa un reconeixement a anys de molt d’esforç, units al privilegi de treballar en institucions hospitalàries capdavanteres com OncoRay o Mass General Hospital, que han brindat tots els mitjans al seu abast per a desenvolupar aquestes investigacions. M’agradaria també agrair enormement a Prof. Magdalena Rafecas per la nominació, així com a Dr. Guntram Pausch i Prof. Thomas Bortfeld per les cartes de recomanació” assenyala Fernando.

Fernando Hueso González va estudiar el Màster de Física Avançada a la Universitat de València en 2011-2012. Els següents quatre anys va estar al centre de protonteràpia de la Technische Universität Dresden (OncoRay), realitzant el doctorat en monitoratge de la teràpia en temps real, a partir de llamps gamma ràpids. Posteriorment, va treballar de postdoc a Massachusetts General Hospital per a transformar un espectròmetre gamma de ‘laboratori’ a un prototip clínic per a primera aplicació amb pacients. Actualment, continua la seua investigació a l’IFIC (CSIC/UV) gràcies al programa GenT (GVA).

Més informació: https://ieee-npss.org/technical-committees/nuclear-medical-and-imaging-sciences/

 

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Moment en què Fernando Hueso González rep el premi Bruce H Hasegawa Young Investigator Medical Imaging Science Award 2021.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea