L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha concedit ajudes a cinc projectes d’investigació en els quals participa personal investigador de quatre centres del CSIC a la Comunitat Valenciana: CIDE, ITQ, IATA i I2SysBio

Quatre centres d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana han aconseguit l’aprovació de la Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a rebre finançament en la convocatòria d’ajudes del Programa de projectes estratègics en cooperació. Les ajudes estan dirigides a l’enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d’Innovació per a la millora del model productiu per al període 2022-2024. La suma total de les subvencions concedides als centres del CSIC a la Comunitat Valenciana en aquest programa per als tres anys ascendeix a 869.098,07 euros.

L’objectiu d’aquest programa és donar suport al desenvolupament de grans projectes d’Investigació Desenvolupament i Innovació en cooperació entre diversos agents del Sistema Valencià d’Innovació, com a via per al desenvolupament de solucions conjuntes a problemes d’interés comú.

Els centres i instituts d’investigació del CSIC col·laboren amb centres tecnològics, pimes i grans empreses, universitats i altres entitats per al desenvolupament del projecte de manera conjunta.

Cinc projectes subvencionats

El Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE, CSIC – Universitat de ValènciaGeneralitat Valenciana) participa en el projecte DigitalRiego: Una nueva modernización del regadío valenciano basada en la digitalización y las nuevas tecnologías, que ha rebut una ajuda que ascendeix a 140.365,23 euros. L’investigador principal del projecte és Juan Miguel Ramírez Cuesta, investigador del CSIC al CIDE.

Per la seua part, dos projectes en els quals participa l’Institut de Tecnologia Química (ITQ, CSIC – Universitat Politècnica de València) han rebut sengles ajudes. El primer porta per títol Caftam: Desarrollo de dispositivos de comunicaciones de alta frecuencia utilizando tecnologías avanzadas de fabricación aditiva y metalizado, i té concedida una ajuda de 162.231,02 euros. El seu investigador principal és Francisco Boscá Mayans, investigador del CSIC a l’ITQ. I el segon d’ells és Build-Limonene: Formulaciones sostenibles a partir de CO2 y residuos de la industria cítrica valenciana aplicadas a materiales de construcción, amb una ajuda de 110.071,43 euros, i la IP dels quals és Judit Oliver Meseguer, investigadora del CSIC a l’ITQ.

L’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA, CSIC) participa en el projecte d’investigació Elastotex: Desarrollo y fabricación de elastómeros biodegradables y biobasados para aplicaciones multisectoriales en un contexto de bioeconomía circular mediante procesado electro-hidrodinámico, que ha aconseguit una ajuda de 188.592 euros. El seu investigador principal és José María Lagarón, investigador del CSIC a l’IATA.

El cinqué projecte es titula Botvid-Sensor: Desarrollo de un sensor portátil para la detección temprana de botrytis cinerea en el viñedo i té participació de personal investigador de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC – Universitat de València). L’ajuda que rebrà per als tres exercicis ascendeix a 267.838,39 euros i el seu investigador principal és Gustavo Gómez, investigador del CSIC a l’I2SysBio.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea