A l’acte de celebració van assistir la ministra de Ciència, la presidenta del CSIC, el rector de la UMH i la secretària autonòmica d’universitats, entre altres autoritats

Han passat 25 anys des que el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx van signar el conveni de col·laboració que constitueix a l’Institut de Neurociències (IN) com un centre mixt de totes dues institucions. L’acte de celebració de l’aniversari, que ha tingut lloc hui a la sala d’actes de l’IN, ha comptat amb la participació de la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; la presidenta del CSIC, Eloísa del Pino; el rector de la UMH, Juan José Ruiz; la secretària autonòmica d’universitats de la Generalitat Valenciana, Esther Gómez; i l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, Santiago Ramón.

A més, l’esdeveniment ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Antonio Nieves; la directora general d’Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat, Mariola Penadés; i el president de la Societat Espanyola de Neurociència (SENC), entre altres autoritats i personalitats.

Durant l’acte, s’ha lloat la labor que l’Institut està duent a terme en la investigació sobre el cervell i el sistema nerviós. La presidenta del CSIC, Eloísa del Pino, ha destacat l’elevat grau d’excel·lència aconseguit per l’institut en aquests vint-i-cinc anys en l’àmbit de la investigació del cervell: “Així ho demostra la seua capacitat d’atraure talent, la seua acreditació per tercera vegada com a Centre d’Excel·lència Severo Ochoa i el seu reconeixement internacional, gràcies a l’esforç dels seus investigadors i la resta de treballadors”.

A més, el rector de la UMH ha remarcat que l’Institut de Neurociències és un exemple de convivència i col·laboració entre totes dues institucions: “Durant aquest any hem renovat el nostre compromís amb l’excel·lència i la innovació en neurociències. Ara mirem al futur amb esperança i determinació, sabent que junts, podem aconseguir grans assoliments”, va manifestar Juan José Ruiz.

Aquest acte posa el tancament a un simposi científic que ha repassat la història de l’IN de la mà de tots els seus directors i de varietat de ponents de gran prestigi internacional en el camp de la neurociència, que han estat vinculats a l’IN al llarg d’aquests anys, bé perquè van realitzar allí el seu doctorat o van liderar grups d’investigació, o bé perquè van col·laborar a nivell institucional.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, la presidenta del CSIC, el rector de la UMH, la secretària autonòmica d’universitats i el director del IN, en el 25 aniversari del centre d’investigació d’excel·lència.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea