CICLE DE TALLERS CENTRES CSIC CV

Jornades ludico-científiques per a col·legis i col·lectius vulnerables

 

La Delegació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana organitza un cicle de tallers i demostracions científiques dirigides a col·legis d’ensenyament primari i altres col·lectius vulnerables (persones amb discapacitat, amb risc d’exclusió social, gent gran, etc.)

Aquesta activitat cerca apropar a aquest públic temàtiques relacionades amb la recerca que realitza el CSIC a la nostra comunitat (física, neurociència, agroquímica, biomedicina, etc.). Els tallers són impartits per personal científic, adaptats als diferents públics a què van dirigits.

Aquesta iniciativa de divulgació, educació i ciència ciutadana té com a objectiu fomentar la cultura científica i fer la ciència més accessible per a tothom, afavorint-ne la inclusió social i fomentar la igualtat.

QUI POT PARTICIPAR-HI?
Tallers CSIC CV està dirigit a lalumnat de primària i per a aquells centres de col·lectius vulnerables en risc dexclusió social pertanyents a la Comunitat Valenciana.

QUAN COMENÇA?
Les visites a col·legis i centres coincidiran amb el curs escolar 2024-2025 durant els mesos doctubre a maig.

COM PARTICIPAR-HI?
Perquè el vostre centre d’ensenyament o col·lectiu pugui gaudir d’aquesta activitat científica dels instituts de recerca del CSIC, el tutor, el professor o el responsable ha d’enviar un correu electrònic a casadelacienciavalencia@dicv.csic.es, amb l’assumpte ‘Sol·licitud Taller CSIC CV ‘. Al text del correu haurà d’indicar a més de totes les dades de contacte (nom, correu, telèfon, adreça, persona de contacte, etc.), el nom del taller que sol·licita i breu argumentació de la sol·licitud.
A la nostra web trobareu informació sobre l’activitat i l’àmbit de recerca dels instituts del CSIC de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera podreu triar l’institut que més s’adapti als vostres interessos.

 

TALLERS CENTRES CSIC CV
Aquests són els tallers que podeu sol·licitar:

  • Lávate las manos! (IATA). Els microorganismes són a tot arreu. Alguns són beneficiosos per a la nostra salut, i d’altres no ho són tant.
  • Comiendo en colores (IATA). Cada fruita i verdura té unes característiques que les fan úniques, tenen vitamines, nutrients essencials i antioxidants. Coneixerem que algunes d’aquestes propietats nutricionals vénen associades al color de cada producte.
  • La digestión comienza en la boca (IATA). Mastegar bé els aliments és imprescindible perquè després, la digestió i posterior absorció de vitamines, minerals i altres sigui adequada.

 

L’activitat de Tallers CSIC està coordinada des de la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana, que es posarà en contacte únicament amb els centres que s’hagin seleccionat per realitzar aquesta activitat.

 

Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea