L’Institut de Neurociències, centre mixt de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, ha rebut la visita de la ministra Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, i la presidenta del CSIC, Eloísa del Pino.

L’Institut de Neurociències (IN), centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, ha rebut la visita de la ministra Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, i la presidenta del CSIC, Eloísa del Pino, que s’han desplaçat fins a Alacant amb l’objectiu de conèixer de primera mà algunes de les instal·lacions del centre finançat més gran amb fons públics dedicat a la investigació del cervell tant en condicions normals com patològiques a Espanya.

La presidenta del CSIC ha estat rebuda per l’equip directiu de l’IN, compost pel director Ángel Barco, el vicedirector, Emilio Geijo, i la gerent, María Teresa García, i s’ha fet una assemblea tant amb el personal investigador com amb el personal en formació i personal tècnic i de gestió de l’Institut. Eloísa del Pino ha compartit els projectes del CSIC amb els assistents i els ha felicitat per la tasca que exerceixen en aquest centre d’excel·lència.

També han acudit a la visita el rector de la UMH, Juan José Ruiz; vicerector de Recerca i Transferència, Ángel Carbonell; vicerector de Planificació i Responsabilitat Social, Domingo Orozco; la delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; i el delegat Institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster. Després d’aquesta reunió, la comitiva ha rebut la ministra Ciència, Innovació i Universitats i ha fet un recorregut per diversos laboratoris de l’IN.

Durant el recorregut han visitat el laboratori Biomarcadors d’Imaging Traslacional del Departament de Neurobiologia Molecular i Neuropatologia. La investigadora principal d’aquest laboratori, Silvia De Santis, els ha mostrat diversos treballs realitzats a les instal·lacions. Aquest laboratori se centra en el desenvolupament, l’optimització i l’aplicació d’eines d’imatge per ressonància no invasives i innovadores, amb un enfocament translacional que siguin de rellevància tant en la investigació bàsica com en l’àmbit clínic. La seva investigació presta una atenció especial a l’envelliment saludable i persegueix l’objectiu d’identificar primers biomarcadors que poden precedir trastorns neurodegeneratius com la malaltia d’Alzheimer o l’esclerosi múltiple.

A més, han visitat també el laboratori Desenvolupament, Plasticitat i Reprogramació de Circuits Sensorials, on han pogut conèixer les instal·lacions juntament amb Guillermina López-Bendito, investigadora principal i directora del Departament Neurobiologia Molecular i Neuropatologia. L’objectiu general d’aquest laboratori és comprendre els mecanismes cel·lulars i moleculars implicats a la guia axonal dels principals tractes axonals del sistema nerviós central dels mamífers. La seva investigació té com a aspiració a llarg termini reparar connexions neuronals defectuoses en pacients amb defectes sensorials com ara la ceguesa.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Diana Morant i Eloísa del Pino al centre de la imatge, juntament amb la delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, a l’arribada a l’Institut de Neurociències.

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea