Una spin-off del Consell Superior d’Investigacions Científiques i la Universitat de València desenvolupa un dispositiu que selecciona durant la biòpsia en temps real les parts més actives del càncer

Una nova spin-off del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de València (UV) portarà al mercat un dispositiu d’imatge biomèdica per al guiat de la biòpsia de càncer en temps real. La tecnologia utilitzada, la titularitat industrial de la qual pertany a totes dues institucions públiques, proporciona de manera combinada dades metabòliques i morfològiques que permeten una caracterització molt més precisa dels tumors. El sistema facilita, ademés, la personalització tant del diagnòstic com del tractament de les persones amb càncer. HYBRIMS és una de les 3 noves spin-offs on el CSIC participa gràcies al nou procediment posat en marxa pel principal organisme públic d’investigació d’Espanya per a impulsar la transferència mitjançant el suport a la creació d’empreses de base tecnològica (EBCs).

La patent que el CSIC i la UV han llicenciat a l’empresa HYBRID IMAGING SYSTEMS S.L. (HYBRIMS) es refereix a un nou dispositiu mèdic que permet, per primera vegada en temps real, seleccionar durant la biòpsia de càncer les parts més actives i agressives dels tumors.

La tecnologia en què es basa aquest equipament aborda el diagnòstic del càncer a partir de la combinació, en un únic dispositiu i en directe, d’imatges clíniques fins ara només disponibles per separat i de manera seqüencial. El nou sistema combina eficaçment imatges gamma i d’ultrasò, aportant informació metabòlica i morfològica del tumor o el gangli sentinella en una imatge híbrida, visualitzant les seues zones més actives o agressives i permetent el guiat de la biòpsia de càncer en temps real. Tot això proporciona als equips mèdics un coneixement més profund del tumor i redueix els costos generals del tractament.

“Mitjançant aquest avanç en la imatge biomèdica fem un pas avant cap a la medicina de precisió, ja que el sistema permet un tractament oncològic precís i personalitzat”, comenta Luis Caballero, investigador del CSIC a l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt CSIC-UV i promotor principal de l’empresa. “Ademés de millorar el diagnòstic i el pronòstic de la pacient o el pacient de càncer, aquesta nova tecnologia suposarà una reducció del nombre de falsos positius i negatius, la qual cosa contribuirà a reduir l’estrés i l’ansietat de les persones afectades”, afig l’investigador. El nou dispositiu serà mòbil, compacte, lleuger i, per tant, altament operatiu.

14 ‘spin-offs’ del CSIC en la Comunitat Valenciana

Constituïda com a Societat de Responsabilitat Limitada (SL), HYBRID IMAGING SYSTEMS S.L. ha estat reconeguda aquest dimarts 7 de maig com a spin-off participada pel CSIC i la Universitat de València. Totes dues institucions participen, al costat dels promotors, en el capital social de la nova spin-off.

HYBRIMS és una de les 3 noves spin-offs on el CSIC participa gràcies al nou procediment posat en marxa l’any passat per a impulsar la transferència mitjançant el suport a la creació d’empreses de base tecnològica (EBCs), agilitzant els tràmits i millorant la participació del personal investigador. Aquests 3 projectes han estat secundats i impulsats per l’equip de la Vicepresidència d’Innovació i Transferència del CSIC (VIT-CSIC). Amb aquesta, el CSIC té actives 14 spin-offs sorgides dels seus 11 centres en la Comunitat Valenciana.

 

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Foto al microscopi electrònic del llevat Saccharomyces cerevisiae durant el procés d’envelliment del cava. Crèdits: IATA-CSIC.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea