La primera conferència tindrà lloc demà, dijous 24 d’octubre, serà impartida per Alfonso Valencia (BSC-CNS) i porta per títol Gemelos digitales e inteligencia artificial en Biomedicina

La Delegació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana organitza el cicle de conferències Cerebro vs Inteligencia Artificial. El cicle, dirigit a un públic general, tindrà lloc en dues seus: tres xarrades se celebraran a la Casa de la Ciència del CSIC a València (carrer Batlia, 1. Plaça de la Verge) altres tres, a l’Edifici Sant Ferran d’Alacant (carrer Sant Ferran, 40), gràcies a la col·laboració de la Universitat d’Alacant (UA). Les conferències començaran a les 19 hores, amb entrada lliure en totes dues seus, fins a completar l’aforament corresponent.

“La Intel·ligència Artificial (IA) s’ha convertit en una de les forces més transformadores de l’era contemporània. Des de l’automatització de tasques quotidianes fins a la creació de sistemes d’aprenentatge profund que superen la capacitat humana en diverses àrees, la IA està redefinint com vivim, treballem i ens relacionem. En aquest context, és crucial conéixer les bases tècniques i les possibilitats de desenvolupament de la IA en el context de la Intel·ligència Natural (IN)”, explica Salvador Martínez, investigador de l’Institut de Neurociències (IN, CSIC – Universitat Miguel Hernández), membre de la comissió assessora de la Casa de la Ciència i coordinador del cicle.

Tal com assenyala Martínez, “en un món cada vegada més digitalitzat, conéixer la IN és essencial per a comprendre com es construeix l’entorn cognitiu per a la presa de decisions i el desenvolupament de la conducta i, al mateix temps, conéixer la IA és essencial per a comprendre l’entorn tecnològic que ens envolta”.

“Les eines i aplicacions basades en IA com els assistents virtuals, els sistemes de recomanació i els algorismes de cerca són part de la nostra vida diària. Seran la base de la metacognició (entorn cognitiu estés). Familiaritzar-se amb aquests sistemes no sols ens permet utilitzar-los de manera efectiva, sinó que també ens ajuda a ser consumidors crítics de la tecnologia. Entendre com funcionen aquests sistemes, podem discernir entre informació veraç i manipulada, un aspecte fonamental en l’era de la informació”, detalla l’investigador de l’Institut de Neurociències.

Conferències a València

Demà dijous, 24 d’octubre, Alfonso Valencia, professor de la Institució Catalana d’Investigació i Estudis Avançats (ICREA) i investigador del Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona (BSC-CNS), impartirà la primera de les xarrades Gemelos digitales e inteligencia artificial en Biomedicina.

La següent conferència serà el 28 de novembre, porta per títol Formas de la inteligencia natural y artificial, i serà oferida per Liset M. de la Prida, professora del CSIC a l’Institut Cajal-CSIC i directora del Laboratori de Circuits Neuronals a mencionat centre.

La tercera i última xarrada a la Casa de la Ciència del CSIC a València tindrà lloc el dijous 19 de desembre, i serà a càrrec de Camilo José Cela Conde, professor emèrit de la Universitat de les illes Balears (UIB). La conferència porta per títol La evolución del cerebro humano. ¿Tiene sentido eso de sapiens?

Conferències a Alacant

La primera de les xarrades que s’oferiran en l’Edifici Sant Ferran d’Alacant està programada per al dijous 31 d’octubre. Es titula El futuro de la inteligencia: ¿cerebro natural y/o cerebro artificial? i el ponent serà Salvador Martínez, investigador de l’Institut de Neurociències i coordinador del cicle.

Nuria Oliver, directora de la Fundació ELLIS Alacant, serà l’encarregada d’impartir la conferència Hacia una Inteligencia Artificial Socialmente Sostenible, que se celebrarà el 14 de novembre.

La tercera i última xarrada que tindrà lloc a Alacant porta per títol IA discriminativa vs generativa, presente y futuro en medicina, i serà impartida el 21 de novembre per Aurelia Bustos, cofundadora de l’empresa MedBravo.

Si no pots assistir, de manera presencial, a alguna de les xarrades que ofereix el cicle, sempre pots seguir en directe l’activitat pel nostre canal de YouTube: https://www.youtube.com/casadelacienciacsicvalencia.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

El cicle de conferències, que se celebra a València i Alacant, aborda la Intel·ligència Artificial (IA), una de les forces més transformadores de la nostra era contemporània.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea