La institució té la tasca de fomentar l’estudi i la investigació de les Ciències Matemàtiques, Físiques, Químiques, Geològiques i Biològiques, així com de promoure el seu coneixement

L’Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Politècnica de València, acull dimecres que ve, 10 de maig, en la seua Sala d’actes la reunió anual de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya, de la qual el professor Avelino Corma és acadèmic numerari. La trobada, que correspon a la Secció de Ciències Físiques i Químiques, compta amb el suport del ITQ com a Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, acreditació que concedeix el Ministeri de Ciència i Innovació i que ostenta des de 2012.

La jornada donarà principi amb la presentació a càrrec del seu director, José Manuel Serra, i posterior visita a les instal·lacions de l’Institut acompanyats pel professor Corma. De 12 a 13 hores, tindrà lloc la reunió de la Secció de Ciències Físiques i Químiques i, seguidament, Miguel Ángel Fernández Sanjuán, professor i membre de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya, impartirà la conferència titulada Simfonia de la incertesa en tres moviments en la sala d’actes de l’Institut de Tecnologia Química, edifici 6C de la UPV.

Sobre la RAC

La Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya, tal com indiquen els seus estatuts fundacionals aprovats per la Reial orde de 25 de febrer de 1847, té la tasca de fomentar l’estudi i la investigació de les Ciències Matemàtiques, Físiques, Químiques, Geològiques i Biològiques, i de les seues aplicacions, així com de promoure el seu coneixement. Entre les seues principals funcions destaca la d’assessorament al Govern d’Espanya en temes de la seua competència, singularment en els de política científica que puguen tindre transcendència en el desenvolupament científic i tecnològic.

D’igual manera, l’Acadèmia assumeix altres tasques, com organitzar reunions i seminaris sobre les especialitats esmentades, publicar la seua revista i memòries científiques, així com un altre tipus d’informes o estudis, fixar i definir la terminologia científica i tècnica, vetlant per la propietat del llenguatge, adjudicar premis, entre altres assumptes.

 

Més informació: https://rac.es/

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Façana principal de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ, CSIC – Universitat Politècnica de València) al Campus de la UPV

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea