La Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) ha organitzat amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) la segona edició de ‘Tecnologías habilitadoras: las tecnologías que marcarán la nueva economía’, amb la participació de la Delegació del CSIC en la Comunitat Valenciana.

La trobada en línia, que ha congregat a mig centenar de persones, va tractar al voltant de les claus per a la transició cap a una economia moderna i va tindre com a protagonista a Marta de l’Amo, cap de Redacció del MIT Tecnology Review en espanyol. A continuació, es va celebrar una taula redona amb els principals representants del Sistema Valencià d’Innovació, amb la participació del delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster Verdú.

Gonzalo Belenguer, director de REDIT, va ressaltar en la inauguració que “les tecnologies habilitadores són ja una realitat en moltes empreses i són aliades imprescindibles per a millorar la nostra productivitat, adaptar-nos a les noves necessitats de la societat i ser més sostenibles“.

“Precisament, en aquest cicle ens centrarem en les tecnologies que es poden aplicar en la indústria explicades per experts dels nostres Instituts Tecnològics. Al llarg de les sessions coneixerem maneres d’incorporar aquestes tecnologies als diferents processos productius, productes i serveis, projectes. És molt important que les empreses les coneguen i les apliquen al més prompte possible a la seua realitat i que els agents hem de secundar-les en aquest camí“, va afegir.

Andrés García Reche, vicepresident Executiu de l’AVI, va clausurar aquesta primera sessió animant a tots els agents innovadors a “col·laborar perquè la implementació d’aquestes tecnologies estiguen garantides“.

Per la seua part, el delegat del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster, va emfatitzar la importància de la investigació com a motor de desenvolupament d’aquestes tecnologies habilitadores, així com la necessitat de reforçar la comunicació entre el món de la investigació i el de l’empresa per a promoure una transferència de coneixement i recursos.

Cicle formatiu

L’objectiu d’aquest cicle formatiu que es desenvoluparà al llarg de 6 sessions és acostar les tecnologies habilitadores a les empreses perquè sàpien amb exactitud què són, els avantatges de la seua implementació així com els requisits per a això i, a més, que puguen conéixer exemples d’aplicació tant a nivell local com global.

Les tecnologies habilitadores han deixat de ser una tendència per a convertir-se en una necessitat en permetre millorar l’eficiència, augmentar la productivitat, satisfer als consumidors, seguir les polítiques internacionals i adaptar-se a les exigències reguladores. Això permet a la indústria innovar i mantindre’s competitiva en els mercats cada vegada més globals als quals s’enfronta.

Programes i inscripcions ací:

https://www.redit.es/tecnologias-habilitadoras/

REDIT Tecnologías Habilitadoras AVI CSIC Comunitat Valenciana

El vicepresident Executiu de l’AVI, Andrés García Reche, durant la clausura de la primera jornada del cicle formatiu ‘Tecnologías Habilitadoras’, organitzat per REDIT.
https://www.redit.es/tecnologias-habilitadoras/

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea