Innovació i empresa
La Transferència de Coneixement és el procediment mitjançant el qual s’aconsegueix que els resultats d’investigacions científiques formen part de procesos o productes amb aplicacions industrials o socials diverses. D’aquesta manera s’aconsegueix estendre vincles entre l’àmbit científic i l’empresarial, la qual cosa permet que els avanços tecnològics i les innovacions desenvolupades als laboratoris es tradueixin en millores industrials i/o socials que, en última instància, permetin un major desenvolupament econòmic i social, així com una millora en la qualitat de vida de les persones.
Al CSIC, la Transferència de Coneixement s’articula a través de la Vicepresidencia Adjunta de Transferencia de Conocimiento (VATC), que compta amb unes oficines centrals a Madrid, així com una xarxa d’oficines distribuïdes a les Delegacions institucionals i a alguns dels instituts d’investigació del CSIC. Mitjançant la VATC es gestionen totes les activitats que composen el procés de Transferència de Coneixement: la protecció dels resultats d’investigació i la seua llicència al teixit empresarial, la gestió de les relacions del CSIC amb empreses mitjançant projectes d’I+D contractats, la promoció de les tecnologies desenvolupades mitjançant projectes d’investigació interns, i la creació de noves empreses que incorporen les tecnologies del CSIC per a l’explotació de nous nínxols de mercat.
La Transferència de Coneixement a la Comunitat Valenciana
Desde la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana es realitza la gestió de la Transferència de Coneixement corresponent als centres d’investigació del CSIC a la Comunitat Valenciana, de forma coordinada amb les diferents unitats de la VATC. Així mateix, alguns d’aquests centres d’investigació compten amb personal propi encarregat de les tasques de Transferència de Coneixement. D’aquesta manera, s’articula una xarxa de personal i oficines que atenen els 11 centres d’investigació dels que disposa el CSIC a la Comunitat Valenciana. Les principals tasques de Transferència de Coneixement que es duen a terme són:
Oferta Tecnològica
A continuació, es presenten les patents i figures de protecció industrial desenvolupades als diferents centres del CSIC de la Comunitat Valenciana:
VÍDEOS DE PATENTS:








També pot accedir a la cartera tecnològica completa del CSIC a través del següent enllaç:
Participació al teixit d’innovació de la Comunitat Valenciana
El CSIC, a través de la Delegació Institucional de la Comunitat Valenciana, participa de forma activa en una sèrie d’iniciatives perteneixents al teixit d’innovació de la Comunitat Valenciana, entre les quals es troben:
CV+i COMUNITAT VALENCIANA
CV+i és una iniciativa de la Generalitat Valenciana coordinada per la Red de Universidades Valencianas para el fomento de la I+D+i (RUVID) per a impulsar la creació y consolidació d’ecosistemes d’innovació a la Comunitat Valenciana. Mitjançant aquest programa es coordinen actuacions entre els agents del Sistema Valencià d’Innovació per a promoure la cooperació als entorns d’especialització de l’Estratègia S3. A CV+i, es fomenta la connexió del coneixement científic i tecnològic amb el teixit empresarial, les administracions, el capital i la ciutadania per a millorar la qualitat de vida de les persones i el seu entorn.
INNOTRANSFER
INNOTRANSFER és una iniciativa multisectorial d’innovació oberta promoguda per la Xarxa de Parcs Científics de la Comunitat Valenciana. L’objetiu d’aquest programa és impulsar la innovació en sectors econòmics clau per a la Comunitat, donant suport a la seua Estratègia Regional d’Innovació i Especialització Intel·ligent, RIS3. INNOTRANSFER està participada per les principals associacions empresarials, per les seues Universitats Públiques i la Xarxa d’Instituts Tecnològics REDIT, i està financiada per l’Agència Valenciana de la Innovació. INNOTRANSFER aposta per fomentar el diàleg entre investigadors i empreses de la Comunitat Valenciana a través de l’acció catalitzadora de les estructures intermèdies de l’ecosistema públic-privat d’investigació i de l’ecosistema empresarial valencià.