El simposi reunirà una dotzena de ponents d’universitats i centres d’investigació de diferents països.

L’Institut de Neurociències (IN), centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Miguel Hernández (UMH), celebra hui i demà la 18é edició del seu tradicional simposi de Nadal (Christmas Meeting), com a tancament de l’any. La trobada ha començat hui, a les 12.30 hores, amb les paraules de benvinguda del director de l’Institut de Neurociències, Ángel Barco. A continuació, tindrà lloc una sessió de pòsters científics al llarg del matí, en la qual els diferents grups de l’Institut de Neurociències presentaran els treballs desenvolupats en 2021. Aquesta sessió se celebrarà a l’aire lliure, en l’exterior de l’edifici, com a mesura preventiva per la pandèmia.

A la vesprada, a les 15 hores, s’iniciaran les conferències, que continuaran el matí del dimarts 21 de desembre. El simposi reunirà una dotzena de joves científics d’universitats estatunidenques i europees, experts en aspectes relacionats amb el desenvolupament, la fisiologia i les malalties del cervell.

Aquesta tradicional trobada, en la seua 18a edició, té com a finalitat la interacció d’investigadors que actualment treballen en institucions de prestigi internacional amb els grups d’investigació de l’Institut de Neurociències, i ha afavorit en el passat l’atracció de talent internacional i el retorn d’investigadors espanyols.

Aquesta reunió anual està organitzada per Teresa Femenia, Felix Leroy i Javier Morante, participants en edicions anteriors del simposi de Nadal que després de desenvolupar la seua investigació a l’Institut Karoliska (Suècia) i en les Universitats de Columbia i de Nova York (els Estats Units), respectivament, es van incorporar a l’Institut de Neurociències on actualment lideren sengles grups d’investigació.

Ponència de clausura

La trobada es clausurarà amb la ponència de Carmen Ruiz d’Almodóvar, de la Universitat de Heidelberg, que impartirà la conferencia Interacciones neurovasculares en el sistema nervioso central, en la qual explicarà com influeix el sistema vascular en el cablejat del cervell i la seua relació amb alguns trastorns del neurodesenvolupament.

Doctora en Bioquímica per la Universitat de Granada, Carmen Ruiz de Almodóvar desenvolupa la seua carrera investigadora a Alemanya des de 2011 i actualment dirigeix el departament de Disfunció Vascular de la Facultat de Medicina de Heidelberg en Mannheim (Alemanya). El laboratori de la Dra. Ruiz de Almodóvar estudia la influència sobre les cèl·lules neuronals de les vies de senyalització i els mecanismes cel·lulars de la formació dels vasos sanguinis, així com la comunicació entre els sistemes vascular i nerviós durant el desenvolupament.

La investigació duta a terme al seu laboratori per a determinar com influeix el sistema vascular en el cablejat del cervell pot llançar nova llum en la comprensió del control molecular del desenvolupament neuronal i les possibles causes dels trastorns del neurodesenvolupament. Aquest enfocament pot obrir el camí a noves estratègies per a tractar aqueixos trastorns i promoure la regeneració d’axons després d’una lesió o malaltia.

En finalitzar la conferència tindrà lloc el lliurament de premis a la millor ponència i pòster del simposi. El 18é Christmas Meeting finalitzarà amb el tradicional brindis de Nadal, a les 14 hores, del dimarts 21 de desembre.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)

Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea