Inversors, centres d’investigació, empreses, institucions i universitats es reuniran en Biohub, la Base 5 de La Marina de València, demà dijous 20 d’octubre

El Biohub, el nou edifici de La Marina de València, acull demà dijous VLC Health&I Day, una iniciativa liderada per Innosalud, Bioval i Innotransfer, com a representants del clúster empresarial bio de la Comunitat Valenciana, universitats, parcs científics i centres d’investigació sanitària. La jornada reunirà inversors, empreses i institucions valencianes per a impulsar la investigació, la innovació i l’emprenedoria en l’àrea sanitària. El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) participa en aquesta trobada a través d’Innosalud, plataforma que aglutina a la pròpia institució, a les universitats i centres d’investigació.

Durant la jornada tindrà lloc una competició en la qual deu startups valencianes del sector sanitari presentaran els seus projectes enfront de diferents fons d’inversió. A continuació, es premiarà a la companyia que haja preparat el millor pitch o presentació enfront dels inversors.

“L’objectiu d’aquest esdeveniment és, a més de fer costat a les startups del sector salut, facilitar també la innovació, connectant a grups d’investigació i empreses per a generar nous projectes. Al mateix temps, es tracta de posar en valor, el treball dels instituts i centres d’investigació i universitats” explica Juan Vicente Capella, director gerent de la Ciutat Politècnica de la Innovació, parc científic de la Universitat Politècnica de València (UPV). Des d’aquesta entitat es coordina la plataforma Innotransfer, xarxa valenciana que connecta coneixement, tecnologia i empresa.

La ciutat de València, que ja va acollir durant els últims anys diferents reunions de referència nacional i internacional sobre innovació sanitària com el South Summit Health & Wellbeing, es prepara ara per a una trobada pionera que posa en primer pla l’ecosistema emprenedor de la tecnologia de la salut valenciana, alguna cosa que serà possible gràcies a la unió entre les tres institucions organitzadores.

Fòrum inspirador per a tot un sector

A més, VLC Health&I Day també comptarà amb presentacions de grans experts en matèria de R+D+i en salut, que exposaran les últimes novetats i projectes, però també d’empreses que estan liderant l’emprenedoria en un sector en constant ebullició.

“La Comunitat és una regió amb un potencial immens en salut, prova d’això són els nombrosos grups d’investigació d’excel·lència internacional que treballen en els nostres centres d’investigació i universitats, i la idea és traure múscul i fer costat a tot un sector. La construcció d’aquesta aliança d’empreses i entitats ens permetrà projectar el talent, i situar a la innovació i a les startups com a actors clau del desenvolupament econòmic i social”, afig Pilar Durá, gerent de RUVID (Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament) i coordinadora d’Innosalud.

“En jornades com VLC Health&I Day, on es concentra tot el talent biomèdic valencià, sorgeixen converses i sinergies entre projectes molt interessants, que contribueixen al desenvolupament d’idees disruptives i a la solució de problemàtiques que afecten directament la vida de les persones. Esperem que tinga un llarg recorregut i que es convertisca en una cita anual imprescindible per a tot el sector”, explica Ángela Pérez, presidenta de Bioval.

En la celebració de VLC Health&I Day col·laboraran entitats com BIGBAN Inversors Privats, BIOHUB VLC i Startup Valencia, i estarà cofinançat per la Direcció General d’Emprenedoria de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Sobre BIOVAL

Bioval és l’associació d’empreses i entitats del sector BIO que engloba la bioeconomia, biotecnologia i biomedicina, i que constitueixen el clúster BIO de la Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa va sorgir en 2006 i, des de llavors, ha dinamitzat el sector bio i impulsat el desenvolupament i competitivitat del teixit empresarial per a posicionar als seus membres en el panorama internacional. En l’actualitat, Bioval agrupa més de 100 associats de molt diferent tipologia: empreses, centres tecnològics, centres d’investigació, universitats i altres.

Sobre INNOSALUD

Innosalud és una plataforma que aglutina a les universitats, centres d’investigació sanitària i el CSIC. Una iniciativa que secunda i promou la transferència de coneixement en el sector salut mitjançant la creació d’empreses derivades de la investigació (spin off) i que està coordinada per la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la R+D+i (RUVID).

Sobre INNOTRANSFER

Innotransfer és una iniciativa multisectorial d’innovació oberta promoguda per la Xarxa de Parcs Científics de la Comunitat Valenciana i finançada per la Agència Valenciana de la Innovació que pretén crear impacte socioeconòmic a la Comunitat Valenciana, a través de la innovació.

 

Més informació: Enllaç.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS
A l’esquerra de la imatge, les instal·lacions de l’antiga estació marítima de València on se celebra la jornada. /EPDA.
Material de descàrrega
Imatge (jpeg)
Nota de premsa (pdf)
Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea