La creació de l’equip “Runners CSIC CV” va ser una idea original de Susana Rodríguez-Navarro, investigadora de l’IBV-CSIC, que es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració de la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana. Ademés d’un nombrós grup de corredors i corredores de l’IBV, també va participar personal de l’IFIC, IATA, ITQ, IBMCP, I2sysBio, CIDE i de la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana

Personal investigador i tècnic de diferents centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana va participar ahir diumenge en la X edició de la Carrera de les Empreses, una carrera popular amb dos circuits (5K i 10K) homologats per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA). La creació de l’equip “Runners CSIC CV” va ser una idea original de Susana Rodríguez-Navarro, investigadora de l’Institut de Biomedicina de València (IBV, CSIC), que es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració de la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana.

Ademés d’un nombrós grup de corredores i corredors de l’IBV, també va participar personal investigador i tècnic de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), tots dos centres mixtos amb la Universitat de València, així com personal de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA, CSIC), de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), i de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP), aquests dos últims, centres mixtos amb la Universitat Politècnica de València. Per la seua part, el Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE, CSIC – Universitat de València – Generalitat Valenciana) i la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana també van comptar amb diversos representants.

Sobre la carrera

La Carrera d’Empreses València és una carrera popular promoguda pel Grupo Nostresport des de 2011. Enguany va aconseguir la seua desena edició, després de veure’s suspesa a escassos dies de la seua celebració en 2020 i la impossibilitat d’organitzar-la en 2021. Els corredors d’aquesta carrera reben la denominació de runnkers, meitat corredors (runners), meitat treballadors (workers). La carrera ofereix dues modalitats de distància, 5k i 10k i compta amb un total de 22 categories, 11 per modalitat.

El passat 7 d’abril, els jutges de la RFEA van realitzar el mesurament i ajust dels circuits proposats i es donava així per finalitzat el procés d’homologació de les distàncies, amb l’acord de la Policia Local de València i la Fundació Esportiva Municipal (Ajuntament de València). D’aquesta manera, i per als pròxims 5 anys, la Carrera d’Empreses València disposarà dels seus dos circuits per a disfrutar dels seus participants.

Convidem a tot el personal del CSIC a la Comunitat Valenciana de qualsevol àrea de treball o centre d’investigació que estiga interessat/a a participar en aquesta o altres carreres populars a posar-se en contacte amb nosaltres: casadelacienciavalencia@dicv.csic.es.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

Foto prèvia a la X Carrera de les Empreses València amb tot l’equip “Runners CSIC CV” al complet.

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea