La Casa de la Ciència del CSIC a València acull l’exposició Pioneras. Mujeres de la Física Nuclear y de Partículas. Enguany des de Projecte Meitner, l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt del CSIC i la Universitat de València, compta amb la col·laboració de Monica Mura per a realitzar un projecte expositiu que, a més de continuar visibilitzant la figura de Lise Meitner i divulgar a través de l’art contemporani la història del gran descobriment de la fissió nuclear, pretén recuperar les figures d’altres pioneres de la Física Nuclear i de Partícules, creant un diàleg entre art i ciència. Amb aquesta exposició tractem de dibuixar un recorregut d’anada i volta entre les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València i els espais expositius de la Casa de la Ciència del CSIC al centre de València, totes dues institucions que reflecteixen la naturalesa mixta del nostre centre.

Organitza: Institut de Física Corpuscular (IFIC), Universitat de València (UV) – Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Col·laboren: Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia FECYT – Ministeri de Ciència i Innovació, CRIT Companyia de Teatre, Unitat d’Igualtat – Universitat de València, Casa de la Ciència de València CSIC, Comissió d’Igualtat i Diversitat de l’IFIC.

Inauguració: 10 de maig, a les 19h. Entrada lliure fins a completar aforament.

Lloc: Sala d’actes de la Casa de la Ciència del CSIC a València.

Dates: Des del dijous 11 de maig fins al divendres 30 de juny de 2023.

Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 16 hores.

Descàrrega el cartell de l’exposició (pdf).

Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea