La presidenta del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Eloísa del Pino, ha visitat esta setmana diversos centres de la institució a València, ademés de la Delegació del CSIC (Casa de la Ciència del CSIC a València) per a conéixer, de primera mà, les activitats i projectes que ací es desenvolupen. En la seua visita als diferents instituts va estar acompanyada pel vicepresident d’Organització i Relacions Institucionals, Carlos Closa, i per la directora de gabinet, Isabel Martínez, així com pels equips directius d’estos, amb els quals van mantindre reunions de treball. També van acompanyar la visita Juan Fuster, delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, i Araceli Escudero, gerent de la Delegació.

La visita va començar el dimarts 24 d’octubre als instituts del CSIC situats al Parc Científic de la Universitat de València. El primer a visitar va ser l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA), centre d’excel·lència Severo Ochoa. Creat en 1966, investiga sobre producció d’aliments de qualitat de manera sostenible, la seua seguretat, impacte sobre la salut i acceptació. La visita va continuar amb l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt amb la Universitat de València. Fundat en 1950, es dedica a la investigació en Física Nuclear, de Partícules i d’Astropartícules, i a les seues aplicacions tant en Física Mèdica com en altres camps. Després van visitar l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (i2SysBio), també mixt amb la UV. Creat en 2016, es dedica a la investigació de l’estructura, funció, dinàmica, evolució i manipulació de sistemes biològics complexos.

A la vesprada, la presidenta va inaugurar les Jornades Pla TIC CSIC, que s’han celebrat esta setmana a la ciutat de València. Posteriorment, va visitar la seu del Consell Superior d’Investigacions Científiques a la Comunitat Valenciana, la Casa de la Ciència, on va mantindre diverses reunions de treball amb els equips directius dels centres del CSIC situats a la ciutat de València. Ademés, va poder contemplar l’exposició FOTCIENCIA19, que es manté exposada a la Casa de la Ciència fins al 31 d’octubre.

El dimecres 25 d’octubre, Eloísa del Pino va inaugurar la I Jornada pel Lideratge de les Dones en la Ciència, una iniciativa organitzada per l’Associació Espanyola per al Desenvolupament Executiu en la Ciència + la Innovació + l’Art (ASEDEC+I+A) que es va celebrar al Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF). Posteriorment, la presidenta del CSIC va visitar el Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE), centre mixt amb UV i la Generalitat Valenciana. Creat en 1995, es dedica a l’estudi dels processos de degradació del sòl, aigua i dels ecosistemes, principalment mediterranis.

El dijous 25 d’octubre la visita es va traslladar als centres mixtos amb la Universitat Politècnica de València (UPV) com l’Institut d’Instrumentació per a Imatge Molecular (i3M). Creat en 2010, investiga i desenvolupa noves tècniques d’instrumentació científica per a aplicacions d’imatge en l’àmbit Biomèdic. L’Institut INGENIO va ser un altre dels centres mixtos amb la UPV visitat. Des de 1999 investiga les relacions entre ciència, tecnologia i innovació, així com el paper que estes exerceixen en les nostres societats.

L’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP) també és mixt amb la UPV. Creat en 1992, investiga sobre el creixement i desenvolupament d’organismes vegetals i la seua adaptació al medi ambient per a obtindre cultius més productius i de major qualitat. Finalment, la presidenta del CSIC va visitar l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre d’excel·lència Severo Ochoa mixt amb la UPV. Creat en 1990 per Avelino Corma, que va acompanyar a la presidenta durant la visita, és referent en catàlisi, nous materials (especialment zeolites) i fotoquímica. També investiga per a obtindre processos industrials més nets.

En estos tres dies, la presidenta del CSIC, Eloísa del Pino, i Carlos Closa, vicepresident d’Organització i Relacions Institucionals, també s’han reunit amb part del personal científic, tècnic i d’administració dels centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques a València, als qui han transmés les principals actuacions i plans futurs que encara l’organització, el principal organisme públic d’investigació d’Espanya.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS

La presidenta del CSIC, Eloísa del Pino, durant la seua visita a la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana, la Casa de la Ciència.

Material de descàrrega
Imatge (jpeg)

Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea