L’Acadèmia Jove d’Espanya ha seleccionat a Emma Torró, investigadora de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de València; i a Laura Laguna, investigadora Ramón y Cajal en el laboratori SensIATA de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA, CSIC), entre els nous membres de l’Acadèmia Jove d’Espanya.

En el procés de selecció ha participat un comité internacional independent format per investigadors de gran prestigi que abasten diferents àrees del coneixement. A aquesta convocatòria es van presentar 102 candidats, és a dir, menys del 10% dels sol·licitants ha estat seleccionat en un procés altament competitiu per l’excel·lent trajectòria professional dels candidats. A més dels mèrits acadèmics, s’han tingut en compte altres factors com la diversitat dels candidats i la multidisciplinarietat de les seues àrees de treball.

L’edat mitjana dels deu nous acadèmics, cinc dones i cinc homes, és de 38 anys. Els seus perfils cobreixen diferents àmbits del coneixement incloent arqueologia, filosofia, administració d’empreses, física, química, nutrició, ciència de materials, microbiologia, genètica i neurociència.

Els nous acadèmics de l’Acadèmia Jove d’Espanya són: Jorge Alegre Cebollada, Pablo Alonso González, Lino Camprubí Bueno, César de la Fuente Núñez, Estrella Díaz Sánchez, Manuel Irimia Martínez, María Llorens Martín, Beatriz Pelaz García, Emma Torró Pastor i Laura Laguna Cruañes.

Entre ells es troben cinc receptors de les prestigioses ajudes del Consell Europeu d’Investigació (ERC-Starting Grant i Consolidator), l’últim guardonat amb el Premi Princesa de Girona i diversos investigadors del Programa Ramón y Cajal. En total, els deu nous membres de l’Acadèmia Jove d’Espanya són autors de més de 1.000 articles científics.

Acadèmia Jove d’Espanya

L’Acadèmia Jove d’Espanya es va fundar l’any 2019 per set investigadors espanyols membres de l’Acadèmia Jove Global. Entre els seus objectius destaquen: Promoure la ciència com a opció professional entre la joventut; promocionar la capacitació científica a través del foment del saber, la investigació i la innovació com a motors del desenvolupament econòmic, i donar suport a l’intercanvi entre joves investigadors de diferents institucions, tant nacionals com internacionals; així com servir de plataforma per als joves investigadors del nostre país de manera que tinguen l’oportunitat de contribuir a donar forma a les polítiques de foment del coneixement. A més, també permet a joves investigadors espanyols que treballen a l’estranger formar part de l’Acadèmia amb el propòsit de servir de nexe entre aquests investigadors i el nostre país.

En l’actualitat, compta amb 30 membres i al llarg dels pròxims anys aconseguirà 50. La pertinença a ella està limitada a 5 anys amb la finalitat de preservar la joventut dels 50 acadèmics de la corporació, incorporant-se cada any deu nous acadèmics que substitueixen a aquells la pertinença dels quals finalitza en aqueixa anualitat.

Pàgina web de l’Acadèmia Jove d’Espanya

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS
Emma Torró (IFIC) i Laura Laguna (IATA), seleccionades entre els deu nous membres de l’Acadèmia Jove d’Espanya.
Share This
Ministerio de Ciencia y TecnologíaCSICDelegación C.Val.Casa de la CiènciaPresidencia Europea