Diana Morant va estar dijous 1 de febrer a la seu de la Delegació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana, la Casa de la Ciència del CSIC a València.

Durant la visita, la titular del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats es va reunir amb el delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster Verdú, i amb la gerent de la Delegació, María Jesús Añón. En el recorregut per les instal·lacions, Morant va poder visitar l’exposició Las chicas somos guerreras… y también ingenieras (y científicas, tecnólogas, matemáticas…), una mostra dissenyada originalment pel Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC en el marc del projecte europeu Hypatia la itinerància del qual és possible gràcies al programa Ciutat Ciència del CSIC ia la FECYT. L’exposició, que destaca la contribució de les dones a l’avenç del coneixement científic i pretén motivar la inclusió de nenes a carreres STEM, estarà oberta al públic del 5 de febrer a l’1 de març a la sala d’exposicions de la Casa de la Ciència. S’emmarca dins les activitats de l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a Ciència.

La ministra de Ciència, Diana Morant, visita l’exposició ‘Les noies som guerreres… i també enginyeres (i científiques, tecnòlogues, matemàtiques…)’ a la Casa de la Ciència.

Morant també va poder assistir a l’inici de la conferència  El viento, el elemento olvidado del sistema climático, que va impartir César Azorín (CIDE, CSIC-UV-GVA) dins del cicle  ¿Qué Sabemos de? La múltiples caras del cambio climático. La ministra de Ciència va poder departir amb el ponent i les organitzadores del cicle, Teresa Blasco (ITQ, CSIC-UPV) i Ana Gómez (IATS-CSIC).

Diana Morant parla amb César Azorín (CIDE, CSIC-UV-GVA) abans del començament de la seva conferència al cicle ¿Qué Sabemos de? Las múltiples caras del cambio climático.

Així mateix, Morant va aprofitar la visita per anunciar a través d’un comunicat del seu departament que València albergarà un equipament científic únic a Espanya per lluitar contra el càncer. Es tracta de l’injector del primer accelerador lineal compacte d’ions d’Espanya, que s’instal·larà a l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), el centre mixt del CSIC i la Universitat de València ubicat al Parc Científic de la UV. La instal·lació, que compta amb una inversió de 18 milions d’euros procedents de fons FEDER a través del CDTI Innovació, permetrà desenvolupar programes de recerca i teràpia molt avançats. Es construirà durant els propers 5 anys per empreses espanyoles i el CIEMAT.

Hipoxia doradas adaptación ejercicio IATS
La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, durant la reunió amb el delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster, a la Casa de la Ciència.
Share This
Ministerio de Ciencia y Tecnología CSIC Delegación C.Val. Casa de la Ciència Presidencia Europea